Deze website is opgericht vanuit de gedachte om het vinden van een coach eenvoudiger te maken. Er zijn in Nederland 40.000 mensen die zich coach noemen. Het is daarom erg makkelijk om te verdwalen in de zoektocht naar een goede coach. In principe mag iedereen zich coach noemen. Er zijn geen minimale vereisten of diploma’s noodzakelijk om coach te zijn. Om de ervaren en kwalitatieve coach zichzelf te laten onderscheiden zijn er wel diverse opleidingen en brancheverenigingen. De meest bekende zijn de NOBCO, NOLOC, OVALĀ en Blik op Werk.

U doet er goed aan om te kijken of een coach die u in gedachte heeft aangesloten is bij een van deze brancheverenigingen. Het zegt niet direct iets over de kwaliteit van de coach, wel over de bereidheid om goed werk af te leveren. Immers, al deze organisaties hebben duurzame relaties en kwaliteit van werk hoog in het vaandel.

Als u nog niet helemaal weet welke coach u moet inhuren voor uw vraagstuk kunt u gerust eens in uw omgeving navraag doen. De meeste mensen lopen er niet mee te koop, maar het inhuren van een coach is tegenwoordig iets heel normaals!