Noord-Holland, provincie van onze hoofdstad Amsterdam, maar ook van de mooie uitgerekte stranden en mooie dorpen. Niet voor niks dat er veel diversiteit is in Noord-Holland. U kunt coaches vinden om samen wandelingen te maken over de groene bossen, of in het centrum van Alkmaar in een mooie coaching locatie.

Loopbaanbegeleiding Amsterdam

Elke keuze die u maakt in het leven heeft invloed op het vervolg. Zo ook in uw werk. Op jonge leeftijd wordt de keuze voor u gemaakt door uw ouders. Zij zetten u op een basisschool, hoogstwaarschijnlijk bij u in de buurt. De volgende school is al meer uw keuze, maar daar is alles nog onbepaald. Bij het afronden van de middelbare school komen de zware loopbaan vragen al opsteken; wat wil ik later worden? Welke opleiding kies ik daar bij? U maakt een keuze, gebaseerd op de meningen van de mensen die u waardeert, en op basis van wat u denkt dat goed is.

Eerste stappen in de loopbaan

Dit zijn uw eerste stappen in de loopbaan. U krijgt hier goede begeleiding van docenten, mentoren en natuurlijk uw vertrouwenspersonen. Zij kennen u allemaal en weten waar u ongeveer heen wilt; maar weet u het zelf? Veel mensen vinden de keuzes in deze eerste fase heel moeilijk. “Het bepaalt voor een groot gedeelte welke richting u opgaat.” U zult merken dat dit zeker niet het geval is.

De eerste ‘echte’ loopbaan

Uw eerste baan, u zult ‘m goed onthouden. Nog nat achter de oren gaat u zitten, staan, rijden of lopen. Probeert zo veel mogelijk te leren en probeert u hoofd boven water te houden. Na een paar weken of maanden beginnen de eerste loopbaan vragen al naar voren te komen. Is dit wat ik voor de rest van me leven wil doen? Waar wil ik heen? Hele logische vragen. Uw leidinggevende is in deze fase vaak ook uw loopbaanbegeleider. Hij of zij helpt u bij deze vragen.

Het vervolg

Uw loopbaan gaat gepaard met successen en tegenslagen. Hoe u hiermee omgaat bepaald uw karakter, u leert er van. Loopbaanbegeleiding kan u helpen om om te gaan met deze gebeurtenissen. Een loopbaanbegeleider zit bijvoorbeeld in Amsterdam.

Men zegt dat een persoon elke 10 jaar tegen een ‘crisis’ aanloopt;

  • De 20-er zoekt de juiste baan
  • De 30-er vraagt zich af of dit alles is? Waar ligt mijn toekomst?
  • De 40-er loopt tegen de bekende midlife crisis aan
  • De 50-er relativeert alles wat deze heeft meegemaakt en merkt snel dat het anders had kunnen lopen
  • De 60-er wil de laatste werkzame jaren goed doorkomen en genieten van een leven zonder werk

Loopbaanbegeleiding Amsterdam

Zoekt u in deze fases van het leven begeleiding? Een paar gesprekken kunnen al helpen. Neem een kijkje op onze keuzes uit loopbaanbegeleiders in Amsterdam.